20160727

Співпраця української громади Британської Колумбії з СУКВ ч2. Підтримка скитальців.

До кінця війни члени Союзу Українських Канадійськіх Вояків (СУКВ) почали надавати допомогу українським переміщеним особам і біженцям в континентальній Європі.  У архівах КУК БК зберігається численна добірка документів, що свідчать про активну співпрацю української громади з Союзом Українських Канадійськіх Вояків у цьому питанні і активну роботу КУК на теренах Канади з збору коштів до переселенчого фонду.






До зображень: розписка про отримання грошей на потреби переселенців; лист подяки від центру СУКВ з закликом долучитися до справи допомоги переселенцям з України; лист від фонду допомоги українців Канади; звіт з подій що відбувалися під час листопадового свята (гроші зібрані під час заходу були відправлені на потреби вимушеним переселенцям); обіжчик ч. 19/49 централі КУК з закликами в справі еміграції українських скитальців.
Документи взяті з теки: Архіви KУК ч. 16, том І, 1944 - 1951 (листування і документи)

Ми надаємо тут невелику добірку документів з архіву КУК БК. Якщо ви зацікавленні в отриманні повного доступу до оцифрованих архівних записів зв'яжіться з адміністратором проекту та ознайомтеся з правилами доступу.








0 comments :

Post a Comment

All comments are premoderated / Всі коментарі підлягають премодерації