20160728

Наша Зоря, український часопис Ванкувера, 1960 р.

„Наша Зоря”-  Ілюстрований інформативний журнал для українців у Бритійській Колюмбії. Місячник на 18 сторін друку, якого вийшло 4 числа. Видавець і редактор: І. Н. Корчинський.
Нижче подано вступне слово редактора до першого номера цього часопису та надані посилання на електрону копію видання (збережено орфографію, пунктуацію та стилістику оригіналу)
.

Випускаючи оце перше число нашого молодого видання, ми не робимо собі фальшивих ілюзій, що всьо піде гладко як по маслі. Ми є вповні свідомі того, що видавання такого журналу вимагатиме від нас багато труду, поту і жертви і що без співпраці та щирої піддержки ширших українських кол в Бритійській Колюмбії наші початкові змагання увінчалися б
тільки сумною невдачею. Тому в нашій підготовчій праці ми звідували багато наших громадян різного стану і переконалися, що між українцями в Бритійській Колюмбії є щире бажання мати свого речника, який заступав би їхні інтереси, подавав би їм відповідні інформації, реклямував би їхні успіхи та помагав би їм в їхніх національних, громадських і бизнесових стремліннях. Щиро віднеслися до цієї справи наші патріотичні професіоналісти й бизнесовці прирікаючи давати сталу піддержку журналові своїми оголошеннями. Не менше щиро віднеслися наші науковці, службовці, робітники та наша буйна й гарна молодь, а осбливо наші активні організації, які пекучо відчували й відчувають потребу українського видання в цій забутій провінції.

Тому ми приступаємо до видавання нашого місячного журналу не тільки з сильною вірою в успіх, але й з запевненням, що сповняємо бажання наших людей, котрі вже через довший час хотіли показати українцям в цілій Канаді свіжий промінь на західньому обрію.

Журнал розміщено на сайті проекту зі збереження інтелектуальної спадщини української еміграції «Diasporiana». Ви можете отримати копію за посиланням:

Наша Зоря. – 1960. – Квітень PDF
Наша Зоря. – 1960. – Квітень DJVU



0 comments :

Post a Comment

All comments are premoderated / Всі коментарі підлягають премодерації